Monday, January 16, 2012

Kosk ja Tiger Cave Temple

Järgmisel päeval pikendasin motika renti ja plaanis oli külastada ühte koske mile nimi on Huay Toh  ja Tiger Cave templit. See kosk oli päris kaugel, umbes 20 km, kahtlesin natuke kas minna aga paremat kah teha polnud , andis  ikka tükk aega sõita. See oli mingi rahvuspark kus tuli ka 100 bahtine pilet osta ja peale minu oli ainult umbes viis külalist.  Paras dzungel aga ei midagi erilist, ilmselt olen juba liiga palju näinud....


Selline see kosk siis oli seal. 


Tagasi tulles hakkas vihma sadama, passisin natuke tee ääres aga vihmapilv seisis otse pea kohal ja järgi ei jäänud. Eemal oli sinine taevas, sõitsin siis lihtsalt pilve eest ära paar kilomeetrit päikese kätte, päris märjaks sain küll aga väljas oli üle 30 kraadi ning kuivas kiiresti ära. Siin pildil on üks tai surnuaed mis tee äärede jäi.



Tiger Cave Temple jääb Krabi linnapiirist umbes paari kilomeetri kaugusele ja  see on üsna kõva atraktsioon. Juba eemalt paistab kuldne pagood mäe tipus, päris tempel oma hoonetega jääb siiski mäe jalamile.


Mäe all on päris tempel, see on  üsna suur  ja  valmimisel on võimas lisakompleks.


Templi juurde kuulub ka  väike dzunglipark, külastamiseks tuleb paarikümmend meetrit trepist üles tõusta ja üle mäenuki minna.


Siin paks ja rõõmus Buddha

Ja siin on see tegelik Tiger cave, kunagi olevat seal siis tiigrid elanud, praegu küll ühtegi elusat seal ei näinud.



Alt läheb ülemise templi juurde väga järsk trepp kus on 1237 astet , väidetavalt asub tipp 600 m üle merepinna seega oma 500m ronimist.. 




Noh ma arvasin et pole parajasti vormis ja päris tippu ronima ei hakka aga väikese proovi teen ära. Päääris järsk on..




Ronisin umbes kolmandiku peale, alla vaadates on nagu teletornist juba, ühes kohas oli algne trepp kinni blokeeritud ja kõrvalt kaks uut ja laugemat tehtud. Astmed olid vist 50cm , ..60 kraadine tõus, päris hull värk, jõudsin vaheplatformini puhkasin veidi ja pöördusin siis tagasi. Arvan et ülesminek oleks tund aega võtnud.

Väike video kah siin : http://youtu.be/PdY1JOihZrI
Võimas värk oli, soovitan.

1 comment:

  1. Toredad pildid. Tegin selle tippu tõusu ära 14.02.2012. Aega võttis umbes 40 minutit (1239 astet). Alla tulemisel vaatasin kella täpsemalt - 18 minutit. Oma vürtsi annab ka enam kui 30 kraadi kuumust. Ennast kõrvalt ei näe, aga üks hea sõna ühelt tipust laskujalt mulle umbes 1100 astme kohal oli "Sa oled peaagu kohal".

    ReplyDelete