Tuesday, January 10, 2012

Koh Samui, Lamai

Otsustasin siis ka kuulsal puhkusesaarel Koh Samuil ära käia. Kui tai inimesele räägid et lähed Koh Samuile siis järgnev reaktsioon on   nagu läheksid paradiisi :). Koh Samui on umbes 30 km läbimõõduga saar Surat Thani lähedal Malai poolsaare idakaldal,  umbes paarsada kilomeetrit lääne poole asub Phuket. Saarele saamiseks on mitmeid viise, kõige otsem on lennukiga kuid sinna lendab ainult Bangkok Airways ja seega pilet pole just kõige odavam . Plaan oli Airasiaga lennata Surat Thani ja sealt praamiga saarele. Lennujaamas on lett kus mingi bussifirma müüb otse bussipileteid Koh Samuile ja hinna sees on ka praamipilet. Hind on 350 bahti, Tai kohta on päris kallis sest bussisõitu on tegelikult ainult 70 km . Ei viitsinud odavamat varianti otsida ,  lennujaam ise asub ka Surat Thani linnast 30km kaugusel ja ilmselt oleks seiklemisele palju aega läinud.
Bussisõiduks kulus oma tund ja praamile veel poolteist tundi, kohale jõuan juba pimedas umbes kell 8 õhtul. Sadamas läheb kottide kättesaamisega natuke aega ja siis selgub et edasise transpordiga on siin päris jama. Minu hotell asub saare teises otsas Lamai Beachil umbes 25km ja taksosõit maksab 500-600 bahti. Mingid minibussid on siin ka kuid need on eelnevalt juba bronnitud ja täis. Varsti on kaipealne tühi ja lõpuks ei jää muud üle kui võtan 250 bahtiga motikatakso :). Sõit läheb tegelikult kenasti, kiivreid siinkandis miskipärast ei pruugita, poolel teel viib tuulepuhang küll juhi mütsi ka kuhugi öösse kuid peatuda ta ei viitsi. Õnneks teab ta minu hotelli asukohta ja olengi kohal, möllin end sisse ja lähen vaatan mis toimub. Ei toimugi siin eriti midagi sest asub Lamai keskusest oma 500 meetrit eemal.


Selle Samui Beach Resordi bungalo eest maksin internetis 600 bahti, tuba on küll ilma konditsioneerita kuid mereni vaid 30 meetrit. Järgmisel päeval teatab reception et edasipidi tuleks nagu 800 bahti öö eest maksta, natuke päljuvõitu,  lähen ümbruskonda uurima ja 200 meetri kaugusel leiangi palju parema diili - 500 bahti korraliku bungalo eest koos konditsioneeriga, see roosa selle pildi peal, samuti 30 meetrit merest.


Ja meri on siinsamas.


Aga meri on siin äge, 2m  kaugusel kaldast on vesi kaelani  ja meetrine murdlaine lööb jalust. Kõige hullem on siis kui vööst saadik meres oled, laine võib kohati pikali lüüa ja pärast imeb merre. Tuleb lihtsalt sügavamale vette minna siis murdub laine selja  taga, vesi on soe ja  päris mõnus on. Enamus inimesi siiski vette minna ei julge. Huvitav on et tuult peaaegu ei ole aga laine on nii öösel kui päeval samasugune. Lamai Beach ise on nii umbes paar kilomeetrit pikk.





No comments:

Post a Comment