Sunday, February 20, 2011

Ringi vaatamas

Hommikul jälle maja kõrval asuvasse tai restosse sööma, Otsustasin mitmeid erinevad tai toite proovida, võtan alustuseks mingi  kanasupi, kui ma õieti mäletan siis selle nimi oli Tom Kha.  Õnneks pole see nii vürtsine kui  Tom Yam Goong, maitseb päris hästi.


Kuna mu aknast paistab Pattaya Park Tower võtan oma Yamaha ja sõidan sinna. Olen seal paar aastat varem ka korra käinud, süsteem on selline et paarisaja bahti eest saab liftiga sõita vaateplatformile 170 meetri kõrgusel, see on umbes sama kõrgel kui Tallinna teletorni restoran. Alla tulla saab mitmel moel: liftiga, suurema kabiiniga mis asub kaabli otsas, terasest korviga kuhu mahub 2 inimest ja üksinda trossi otsas. Seekord oli päris tihe liiklus, arvasin et asiaadid ei ole sellised riskijad tüübid aga võta näpust, jaapanlasi või olid nad seal korealased  tuli trossi mööda alla ridamisi. 





Tegin mõned pildid ja traditsiooniliselt lähen ka Buddha Hillile , seal asuvas buddha templis on parajasti munkade vastuvõtt toimumas.


Mungad loevad oma õpetusi ja vastutasuks saavad kingitusi mis koosnevad mitmesugustest eluks vajalikest asjadest.  Pattaya Golden Buddha asub väikese mäe tipus nagu enamik selliseid.


Seal on ka mitmeid muid  kujukesi mis vahel võivad tunduda üsna naljakad.



Üleval mäe otsas on veel üks templikene


Kui juba sealkandis olin siis ka põige Pattaya vaatepunkti, ilus vaade,  räägitagu Pattayast mis iganes :)


Üks huvitav troopiline põõsas kasvas ka seal


Siin müüakse ka igasugust värki ja nagu näha on siia ka vene keel jõudnud. Üldiselt on kookospähkel seal selline puuvili et paljudes kohtades ei viitsita seda korjata ja lastakse niisama puu otsas üle küpseda või maas ära mädaneda.


No comments:

Post a Comment